De vele voordelen van natuurlijke gezichtsmaskers.

Heb je problemen met acne, een vette huid, rimpels of ouderdomsvlekken? Een goede huid hebben is niet alleen een kwestie van genen. Het omvat ook het aannemen van een goede huidverzorgingsroutine die bestaat uit het reinigen, exfoliëren en hydrateren van het gezicht. Sommige mensen bezoeken kuuroorden om er gezond en jeugdig uit te zien, maar deze uitstapjes kunnen na verloop van tijd kostbaar zijn. De voordelen zijn onmiskenbaar, maar wat als je dezelfde resultaten kunt krijgen met natuurlijk gezichtsmaskers?

Natuurlijke gezichtsmaskers kunnen jouw huid aanvullen en hydrateren. Dit zijn effectieve behandelingen omdat de ingrediënten ongeveer 10 tot 30 minuten op jouw huid kunnen blijven zitten. De voedingsstoffen en vitamines dringen je huid binnen, reinigen je poriën diep en verwijderen de buitenste laag dode huid. Gezichtsmaskers kunnen de huid reinigen, strakker maken, exfoliëren, verzachten en verhelderen. Als je geen ingrediënten (of de tijd) heeft om een ​​zelfgemaakt masker op te zwepen, is een vrij verkrijgbaar afspoel- of afpelmasker ook goedkoper dan een bezoek aan een spa. Een afspoelmasker omvat verwijdering met een warme of koele doek zodra het masker droogt. Peel-off maskers zijn op gelbasis voor diepe reiniging en exfoliëren. Je brengt het masker aan, wacht tot het hard is en pelt het vervolgens af. Er is ook de mogelijkheid van een bladmasker. In plaats van een crème of gel aan te brengen, plaats je een gezichtsvel (met voedingsstoffen en mineralen) over je gezicht.

Gezichtsmaskers wat je wel en niet moet doen

Hier zijn een paar do’s en don’ts om de effectiviteit van natuurlijk gezichtsmaskers te maximaliseren.

Doen:

  • Laat het masker 10 tot 30 minuten intrekken. Hierdoor kunnen ingrediënten je huid binnendringen. Een optie: aanbrengen voordat je onder de douche of in bad gaat.
  • Was het gezicht met water en een zachte reiniger voordat je een masker aanbrengt. Dit helpt het masker beter in de huid te dringen.
  • Breng een vocht inbrengende crème aan na het afwassen van het masker.
  • Kies een vrij verkrijgbaar natuurlijk gezichtsmasker dat specifiek is voor jouw huidtype. Als je een vette of acnegevoelige huid hebt, kies dan een olievrij masker dat de poriën niet verstopt.
  • Spat koud water op je gezicht nadat je het masker hebt verwijderd om je poriën te sluiten.

Niet doen:

  • Gebruik geen masker als je huidirritatie of een allergische reactie ervaart (roodheid, jeuk of uitslag).
  • Breng niet elke avond een masker aan. Slechts één of twee keer per week aanbrengen.
  • Laat het masker niet te lang aan, anders kun je jouw huid irriteren.
  • Schrob jouw huid niet wanneer je het masker afwast. Dit kan irritatie en roodheid veroorzaken.

You May Also Like

More From Author