Hoe kan je kloven in je handen krijgen?

Kolven zijn barsten of groeven die te vinden zijn op een droge huid. Kloven zijn niet riskant maar iemand kan er vooral bij bewegingen last van hebben in de vorm van pijn. Kloven in hielen en in vingertoppen komen het meest voor. De reden voor het vaak voorkomen van kloven in vingertoppen is omdat de vingers vaak in aanraking komen met externe agressieve invloeden zoals wasmiddelen. Dit kan op verschillende manieren worden behandeld. Maar hoe ontstaan kloven en hoe kunnen deze worden behandeld?

Oorzaak van Kloven

Kloven kunnen worden herkend als zich kleine sneetjes, barstjes of scheuren in de huid bevinden. Als de huid te weinig vet bevat, kan niet voldoende vocht worden vastgehouden door de huid. De huid heeft een barrièrefunctie. Dit wil zeggen dat de huid ons beschermt tegen vochtverlies en tegen externe schadelijke stoffen. Door het vet tekort in de huid kan deze functie niet goed worden uitgeoefend.  Hierdoor droogt de huid uit en kunnen bijvoorbeeld Kloven in handen en voeten ontstaan. 

Behandelen van Kloven

Diepe kloven kunnen bloeden en uiteindelijk ontsteken. Kloven kunnen goed worden behandeld. Het is belangrijk om de huid goed te hydrateren. Dit kan met een vocht inbrengende handcrème of met een klovenzalf. Dit is te verkrijgen in de drogisterij of bij bijvoorbeeld De Noordkroon. Het wordt aangeraden om de plekken waar zich kloven bevinden goed in te smeren voor het slapen en vervolgens in te pakken met handschoenen of sokken. Op deze manier krijgt de zalf de mogelijkheid om goed in te trekken in de huid. Om kloven te voorkomen is het van belang dat producten die voor een droge huid zorgen te vermijden. Ook is het belangrijk dat handschoenen worden gedragen als de handen in aanmerking komen met reinigingsmiddelen.  Ook kan de luchtvochtigheid in huis beter gereguleerd worden om droge lucht te voorkomen.

You May Also Like

More From Author