Hoe ziet jouw skin care routine eruit?

Iedereen heeft het: een eigen skin care routine. Oftewel, een eigen manier om de huid te verzorgen. De een heeft een heel uitgebreid proces, terwijl een ander misschien maar twee stappen in de huidverzorgingsroutine heeft. Het kan ook zijn dat je de ene dag hier meer aandacht aan besteedt dan de andere. Hoe dan ook, skin care is van belang. Je huid is een belangrijk orgaan, dus het is van belang dat je deze goed verzorgt. Gezonde voeding is daarbij natuurlijk een belangrijke stap, je voedt zo de huid van binnenuit. Maar ook verzorgingsproducten spelen hierin een grote rol.

Skin care stappen

Zoals gezegd kan een huidverzorgingsroutine er heel verschillend uitzien. Er zijn verschillende stappen die je kunt zetten voor je skin care. Denk aan:

  • reiniging van je huid
  • scrubben of exfoliëren
  • gebruik van diverse soorten crème
  • extra verzorging door middel van maskers

Sommige van deze stappen zet je iedere dag. Het goed reinigen van je huid is bijvoorbeeld altijd van belang, vooral van je gezichtshuid. Deze komt gedurende de dag immers in contact met veel verschillende zaken. Zo zit je af en toe met je handen aan je gezicht, maar ook begeef jij je natuurlijk buiten, waar fijnstof en andere vervuiling hun weerslag kunnen hebben op je gezichtshuid. De eerste stap in skin care is dus altijd het gebruik van een goed reinigingsproduct. Wat voor product jij hier het beste voor kunt gebruiken, is afhankelijk van jouw huid, maar ook van of jij wel of geen make-up gebruikt. Gebruik je foundation, blush en andere make-upproducten, dan heb je een ander reinigingsproduct nodig dan wanneer geen make-up gebruikt. Dit is dus echt iets om rekening mee te houden als jij een reigingsgel gaat kopen. Wil jij jouw huid eens een keer echt grondig schoonmaken, dan kun je dit doen door middel van een scrub of een exfoliant. Dit is niet iets dat je dagelijks zou moeten doen, maar het past wel in je wekelijkse skin care routine.

Huidverzorging

Nadat jij je huid gereinigd hebt, is een belangrijke volgende stap binnen skin care het voeden van je gezichtshuid. Dit doe je over het algemeen met een dagcrème en een nachtcrème. Ook hiervoor zijn weer veel verschillende producten verkrijgbaar. Voor ieder huidtype is er een geschikte crème. Let er daarbij op dat er vaak ook speciale crèmes verkrijgbaar zijn voor de dunne huid rond de ogen. Hier is een speciale verzorging van belang, om bijvoorbeeld rimpels te voorkomen. Bij een uitgebreidere skin care routine kun je ook nog eens een masker gebruiken. Natuurlijk is huidverzorging niet alleen maar de gezichtshuid, ook je handen kunnen vaak wel wat extra voeding gebruiken, helemaal nu we zo vaak handen wassen vanwege de pandemie, daar droogt onze huid extra snel van uit. Ook bodylotions kun je inzetten voor een goede huidverzorging. En zo zijn er nog veel meer producten die jij zou kunnen gebruiken! Zoek jij goede skin care producten, dan moet je absoluut eens de webshop van Korean Skincare & K-beauty bezoeken! Zij bieden namelijk ontzettend veel keus op dit gebied, waardoor ze ook voor jou ideale producten in het assortiment hebben!

You May Also Like

More From Author