Schaamlipcorrectie

Een schaamlipcorrectie wordt soms ook wel een labiaplastie genoemd en is een chirurgische ingreep. Bij deze ingreep wordt overtollig vetweefsel van de binnenste schaamlippen weggehaald. Overtollig weefsel kan namelijk voor veel ongemak zorgen bij een vrouw. Naast dat het ongemakkelijk aanvoelt, kan het ook zorgen voor veel pijn tijdens het doen van bepaalde activiteiten. Vrijen gaat bijvoorbeeld een stuk moeilijker en sporten is bijna onmogelijk met de pijn. Je wilt deze dagelijks activiteiten natuurlijk wel doen en daarom is voor veel vrouwen een schaamlipcorrectie de ideale oplossing.

Het doel van een correctie aan de schaamlippen is om de binnenste schaamlippen te verkleinen. Zo komen ze op een gelijke hoogte met de buitenste schaamlippen, of juist met de binnenste schaamlippen. Je kunt dus een correctie nemen voor de binnenste schaamlippen, maar dit is ook mogelijk voor de buitenste schaamlippen. Maar hoe gaat de behandeling precies? Je leest er meer over in dit artikel, zodat je precies weet hoe het werkt.

Schaamlipcorrectie: de behandeling

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die meestal maximaal twee uur duurt. Het ligt echt aan de ingreep en aan de persoon. Vaak maken ze gebruik van een plaatselijke verdoving, maar kan het ook zijn dat je onder volledige narcose moet. In beide gevallen voel je geen pijn en is er ook geen ongemak tijdens de ingreep. Er zijn verschillende methodes bij een ingreep en meestal wordt er gebruik gemaakt van de trim methode. Bij deze methode wordt er een snede gemaakt langs de rand van de schaamlippen. Zo kan het overtollige weefsel verwijderd worden op het niveau wat vooraf bepaald is. Wanneer de ingreep voltooid is, hecht de chirurg de incisies dicht. Nadat de verdoving is uitgewerkt, kun je naar huis. Let wel op, want je kunt jezelf suf voelen en daarom is het belangrijk dat iemand je naar huis kan brengen.

Het herstel na de ingreep

Na de schaamlipcorrectie is het van groot belang dat je goed hersteld. Reken op een eerste herstelperiode van minimaal 5 dagen. Gedurende deze tijd, kun je meerdere dingen verwachten, die wellicht vervelend zijn. Zwellingen, blauwe plekken, ongemak, pijn en bloedverlies zijn normaal deze dagen. Zelfs urineren en zitten kan ongemakkelijk aanvoelen en soms veel pijn veroorzaken. Het is van belang dat je deze dagen veel uitrust in bed, zodat je sneller kunt herstellen. Na de eerste paar weken verdwijnen de zwellingen, maar is het nog steeds verstandig om niet te sporten. Pas na enkele maanden kun je het resultaat zien en kun je bij een ongewenst resultaat terugkomen.

Hoeveel kost een schaamlipcorrectie

Als je een schaamlipcorrectie wilt laten uitvoeren, kan het handig zijn om precies te weten wat de kosten zijn. Gemiddeld zijn de kosten van een correctie ongeveer duizend euro, echter kan dit verschillen per aanbieder. Sommige klinieken vragen namelijk veel meer, omdat ze ook meer kwaliteit leveren. Soms is een ingreep ook complex en ligt dit verschillend per persoon, hierdoor kan de prijs natuurlijk ook verschillen. Vraag daarom offertes aan bij diverse klinieken, zodat je een duidelijk overzicht krijgt over de kosten.

You May Also Like

More From Author